עישון ומחלות חניכיים מאת ד"ר אלפרן יחיאל
במחקרים רבים הוכח בברור,כי הגורם הסיבתי העיקרי למחלות חניכיים הינו הזיהום שמקורו ברובד החיידקים על פני השיניים.
יותר מיכך ,ישנן עדויות המצביעות על גורמי הסיכון המשפיעים על התחלת המחלה והיתקדמותה. גורם הסיכון עלול להשפיע על תגובת המערכת החיסונית כמו כן על תגובת החיידקים.
face 2020-03-19 00:00:00
גורם סיכון כזה , העישון שהוכח במחקרים אפידמיולוגיים רבים, מדגים קשר ישיר לשכיחותן של מחלות רבות כמו סרטן מחלות לב ועוד,כמו כן העישון נימצא כגורם סיכון להתפתחות והתקדמות מחלות החניכיים. הדבר ניגרם על ידי פגיע המערכת החיסונית כגון, הקטנת הנוגדנים בדם,פגיע הכדוריות הלבנות ( המעכלות את החיידקים)וכו...
השפעות נוספות של העישון היא פגיע בתאי ריקמת החיבור (הרקמה הרכה של החניכיים עם נסיגת חניכיים ובתאי העצם עם אודן עצם.
כמו כן הקטנה בזרימת הדם והצרות כלי הדם בחניכיים, נמצא כי עישון גם גורם לבריחת סידן-אוסטאופורוזיס בעצמות.
אובדן עצם הינו מרכיב עיקרי של מחלת החניכיים ,דבר הניתן לאבחן עי צילומי רנטגן.אי לכך צילומי רנטגן חשובים לאיתור המחלה.
לאחרונה נימצא במחקר על חיילי צה"ל,בטירונים ,כי העישון הינו גורם סיכון למחלת חניכיים אגרסיבית של גיל העשרה.במו כן נימצא קשר במחקר אחר,בין אבדן שיניים לעישון.הדבר מעורר דאגה בעיקר אצל בני נוער ששם נימצא כי מחלת החניכיים החמורה אינה יורדת ברבי העולם בעיקר בקרב מעשנים.
כמו כן נימצא במחקרים רבים כי מחלת חניכיים שאינה מגיבה לטיפולים, קשורה לעישון כבד,עקב פגיעה במנגנוני הריפוי והגברותם של חיידקי מחלות החניכיים הידועים.
חל איסור מוחלט להעתיק חומר מהאתר , חל איסור להעתיק/טקסטים ללא אישור מפורש מכותב המאמר, בנוסף יש לעדכן את האתר פרוסייטס בנושא ולקבל את אישורו, האישור ניתן בכתב ולא בע"פ.
חזור למאמרים