menu

4 מתכונים אוכל הודי מאת Ananda

אירועים וסדנאות בסגנון הודי

לחץ לפרטי כותב המאמר

מתאריך 2019-08-05 00:00:00


אורז פולאו  (הודי) 

אורז הוא המרכיב הבסיסי והחשוב ביותר באוכל ההודי. על האורז שמים את שאר התבשילים ואוכלים הכל ביחד. האורז ההודי הוא כמובן אורז בסמטי ואפשר להכינו בצורות רבות, לבן או צהוב, עם תוספות של ירקות ועוד.
 
משך הכנה: 20 דקות   דרגת קושי: בינוני
 
חומרים:
3 כוסות אורז בסמטי
3-4 שערות זעפרן (לצביעת האורז)
1 כפית כורכום (לצביעת האורז)
2 כפיות זרעי כמון
3 כפיות גאראם מסאלה
מלח, פלפל
100 גרם אפונה
 
אופן ההכנה:
שמים שמן או גהי בסיר, מוסיפים את זרעי הכמון ומטגנים 2 דקות עד שנשמע שהם מתפוצצים, מוסיפים את האורז, מערבבים עם זרעי הכמון, מוסיפים את שערות הזעפרן, הכורכום, מלח, פלפל ומערבבים. מוסיפים מים בכמות של אחת ו- ¾ עד 2 כוסות. כשהמים מתאדים אך האורז עדיין אינו מוכן מוסיפים את הגאראם מסאלה, בודקים טעמים ומוסיפים עוד מלח אם צריך. אפשר לקשט את האורז באפונה מבושלת ורכה מלמעלה לפני ההגשה.
 

גאראם מסאלה  (הודי)

האוכל ההודי הוא למעשה אוכל פשוט ובסיסי אשר חומרי הגלם שלו מוכרים לנו היטב- אורז, תפוחי אדמה, חומוס ועוד. הדבר העיקרי המבדיל בין האוכל שלנו לאוכל ההודי הוא בעיקר התבלינים, או יותר נכון, תערובת תבלינים אשר מהווה גורם חיוני ועיקרי לכל תבשיל הודי. בסדנאות נלמד להכין את תערובת התבלינים הזו (גאראם מסאלה) ובאירועים גם תוכלו להתענג על מיטב התבשילים ההודיים- אורז פולאו, דאל (נזיד עדשים), סבג´י (ירקות בקארי), תבשילי ירקות שונים- מלאי כופתה, פלאק פניר, ראיטה, לחמים הודיים- צ´פאטי ופאפאד. קינוחים ועוד.
 
משך הכנה: 5 דקות   דרגת קושי: קל
 
חומרים:
10 תרמילי הל, מוציאים מהם את הגרגירים
7-8 מסמרי ציפורן
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה (חצי מתוקה חצי חריפה)
1 כפית כורכום
½ כפית ג`ינג`ר טחון
1 מקל קינמון
¼ אגוז מוסקט מגורד
 
אופן ההכנה:
טוחנים בעזרת עלי ומכתש עד שנוצרת אבקה חלקה ואחידה.
אם רוצים גאראם מסאלה חריף יותר אפשר להשתמש רק בפפריקה חריפה

דאל- נזיד עדשים  (הודי)

דאל- נזיד עדשים הודי אשר תמיד מגיע בצלחת הטאלי לצד האורז ותבשילי הירקות השונים. ניתן להכין את הדאל מעדשים כתומים, ירוקים או שחורים.
 
משך הכנה: 20 דקות   דרגת קושי: בינוני
 
חומרים:
2 כוסות עדשים אדומים
1 כפית כורכום טחון
5-6 גבעולי כוסברה קצוצים
1 עגבנייה קצוצה
20 גרם תמרהינדי (שהושרה במים חמים 20-30 דקות)
מלח, פלפל
3 כפיות גאראם מסאלה
קורט שאטה
1 בצל קצוץ מטוגן לקישוט
 
אופן ההכנה:
מבשלים את העדשים עם הכורכום והכוסברה בסיר לחץ לפי הוראות יצרן (שהמים לא
עוברים את חצי הסיר) עד להתרככות העדשים. מוסיפים עגבנייה, מסננים את הנוזלים של התמרהינדי ומוסיפים רק אותם, מוסיפים גם תבלינים- מלח, פלפל, שאטה או פלפל ירוק חריף, גאראם מסאלה ומועכים (בעזרת מיקסר יד). מקשטים בכוסברה או בבצל מטוגן.

סבג´י- ירקות בקארי  (הודי)

ירקות בקארי- המנה הקלאסית ההודית. קחו כל ירק שאתם אוהבים, הוסיפו לו את תערובת התבלינים (גאראם מסאלה) ונוזל מסויים- מים, חלב, חלב קוקוס ואפילו יוגורט ויש לכם מנה מקסימה וטעימה המזכירה ישר את הניחוחות המיוחדים של הודו
 
משך הכנה: 30 דקות   דרגת קושי: בינוני
 
חומרים :
2 כפיות זרעי כמון
2-3 בצלים חתוכים לרבעים
2-3 גזרים
2-3 תפו"א
1 ראש כרובית
100 גרם אפונה
100 גרם שעועית
ניתן להוסיף עוד ירקות כגון- שעועית, קולורבי, לפת, עגבניות ועוד
2-3 כפות גאראם מסאלה
 
אופן ההכנה:
בסיר גדול מחממים שמן או גהי ומטגנים את זרעי הכמון עד שמתחילים להשמיע קולות
פיצוץ, מוסיפים את הבצל עד שישחים קצת, מוסיפים את שאר הירקות לפי סדר הבישול- גזר, תפו"א, כרובית, אפונה ושעועית. ממשיכים לבשל עוד 5 דקות, מוסיפים את אבקת הגאראם מסאלה, מלח ופלפל שחור ומערבבים, אם לא מספיק התיבול של הגאראם מסאלה אפשר להוסיף עוד כורכום ופפריקה. מוסיפים מים עד לגובה הירקות וממשיכים לבשל על אש גבוהה. שהמים רותחים מנמיכים את הלהבה, כשהירקות רכים מגישים ללא הנוזלים כמנה עיקרית. ניתן גם לבשל מנה זו כמנה יבשה ואז מוסיפים מעט מאד מים ומבשלים על אש נמוכה עד להתרככות הירקות. אופציה נוספת היא לשנות את נוזל התבשיל בחלב קוקוס, יוגורט וכדומה.
 
קישור לאתר אינטרנט - Ananda
קישור לכרטיס העסק - לחץ כאן
 
חל איסור מוחלט להעתיק חומר מהאתר , חל איסור להעתיק/טקסטים ללא אישור מפורש מכותב המאמר, בנוסף יש לעדכן את האתר פרוסייטס בנושא ולקבל את אישורו, האישור ניתן בכתב ולא בע"פ.

חזור למאמרים

שירות בניית קישורים

פרסום בניית מיניסייט
אולי יעניין אותך משהו מהרשימה:

מאמרים נוספים בקטגוריה אירועים

למה צריך ברכה מקצועית לברית/בריתה (זבד הבת). מאת אסתי וינברג.

בואו של ילד חדש לעולם הוא אירוע מרגש לכל הדעות.אירוע כזה סוחף את כל בני המשפחה. שכן, בהתרחשותו הופך ...

אולפני לי-רון - איך להיות זמר טוב יותר?

שירה היא אומנות שדורשת הרבה תרגול ומאמץ כדי להשתכלל. בעזרת הטיפים הללו של אולפני לי-רון תוכלו לשפר א...

שאלות ותשובות - יום הולדת

לא פעם אני נשאל רבות ע``י הורים על מהלך הסדר ביום ההולדת, לפני ואחרי. ידוע לפני האירוע שלהורים כבר...

בוק בת מצווה - מה חשוב לדעת בנוגע לעלויות?

שאלה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים היא כמה עולה בוק בת מצווה ולא בכדי.

חימום אוהלים

מחפשים פתרונות חימום לחורף? אין כמו חימום אוהלים באמצעות השכרת מזגנים ניידים

איך לבחור קייטרינג טוב?

לאחר שנפגשתם עם אנשי הקייטרינג, צריך לבדוק כמה פרמטרים כמו מקצועיות, צורת ההכנה, האם הקייטרינג ביצע ...

איך לעשות על האש ל 100 חברים

כדי לחשב את הכמות הנדרשת של בשר, יש לקחת בחשבון משקל של כ-250 גרם לאדם. לכן, עבור 100 אנשים יהיה צור...

4 מתכונים אוכל הודי מאת Ananda

אירועים וסדנאות בסגנון הודי




מאמרים אחרונים more




כרטיסי עסק חדשים more




עודכנו לאחרונה more




המלצות אחרונות more




עסקים מפרסמים מודעות דרושים בפרוסייטס more




קטגוריות פופולאריות more




עוד בפרוסייטס more