menu תחומים פופולריים

4 מתכונים אוכל הודי מאת Ananda

לחץ לפרטי כותב המאמר

אירועים וסדנאות בסגנון הודי



אורז פולאו  (הודי) 

אורז הוא המרכיב הבסיסי והחשוב ביותר באוכל ההודי. על האורז שמים את שאר התבשילים ואוכלים הכל ביחד. האורז ההודי הוא כמובן אורז בסמטי ואפשר להכינו בצורות רבות, לבן או צהוב, עם תוספות של ירקות ועוד.
 
משך הכנה: 20 דקות   דרגת קושי: בינוני
 
חומרים:
3 כוסות אורז בסמטי
3-4 שערות זעפרן (לצביעת האורז)
1 כפית כורכום (לצביעת האורז)
2 כפיות זרעי כמון
3 כפיות גאראם מסאלה
מלח, פלפל
100 גרם אפונה
 
אופן ההכנה:
שמים שמן או גהי בסיר, מוסיפים את זרעי הכמון ומטגנים 2 דקות עד שנשמע שהם מתפוצצים, מוסיפים את האורז, מערבבים עם זרעי הכמון, מוסיפים את שערות הזעפרן, הכורכום, מלח, פלפל ומערבבים. מוסיפים מים בכמות של אחת ו- ¾ עד 2 כוסות. כשהמים מתאדים אך האורז עדיין אינו מוכן מוסיפים את הגאראם מסאלה, בודקים טעמים ומוסיפים עוד מלח אם צריך. אפשר לקשט את האורז באפונה מבושלת ורכה מלמעלה לפני ההגשה.
 

גאראם מסאלה  (הודי)

האוכל ההודי הוא למעשה אוכל פשוט ובסיסי אשר חומרי הגלם שלו מוכרים לנו היטב- אורז, תפוחי אדמה, חומוס ועוד. הדבר העיקרי המבדיל בין האוכל שלנו לאוכל ההודי הוא בעיקר התבלינים, או יותר נכון, תערובת תבלינים אשר מהווה גורם חיוני ועיקרי לכל תבשיל הודי. בסדנאות נלמד להכין את תערובת התבלינים הזו (גאראם מסאלה) ובאירועים גם תוכלו להתענג על מיטב התבשילים ההודיים- אורז פולאו, דאל (נזיד עדשים), סבג´י (ירקות בקארי), תבשילי ירקות שונים- מלאי כופתה, פלאק פניר, ראיטה, לחמים הודיים- צ´פאטי ופאפאד. קינוחים ועוד.
 
משך הכנה: 5 דקות   דרגת קושי: קל
 
חומרים:
10 תרמילי הל, מוציאים מהם את הגרגירים
7-8 מסמרי ציפורן
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה (חצי מתוקה חצי חריפה)
1 כפית כורכום
½ כפית ג`ינג`ר טחון
1 מקל קינמון
¼ אגוז מוסקט מגורד
 
אופן ההכנה:
טוחנים בעזרת עלי ומכתש עד שנוצרת אבקה חלקה ואחידה.
אם רוצים גאראם מסאלה חריף יותר אפשר להשתמש רק בפפריקה חריפה

דאל- נזיד עדשים  (הודי)

דאל- נזיד עדשים הודי אשר תמיד מגיע בצלחת הטאלי לצד האורז ותבשילי הירקות השונים. ניתן להכין את הדאל מעדשים כתומים, ירוקים או שחורים.
 
משך הכנה: 20 דקות   דרגת קושי: בינוני
 
חומרים:
2 כוסות עדשים אדומים
1 כפית כורכום טחון
5-6 גבעולי כוסברה קצוצים
1 עגבנייה קצוצה
20 גרם תמרהינדי (שהושרה במים חמים 20-30 דקות)
מלח, פלפל
3 כפיות גאראם מסאלה
קורט שאטה
1 בצל קצוץ מטוגן לקישוט
 
אופן ההכנה:
מבשלים את העדשים עם הכורכום והכוסברה בסיר לחץ לפי הוראות יצרן (שהמים לא
עוברים את חצי הסיר) עד להתרככות העדשים. מוסיפים עגבנייה, מסננים את הנוזלים של התמרהינדי ומוסיפים רק אותם, מוסיפים גם תבלינים- מלח, פלפל, שאטה או פלפל ירוק חריף, גאראם מסאלה ומועכים (בעזרת מיקסר יד). מקשטים בכוסברה או בבצל מטוגן.

סבג´י- ירקות בקארי  (הודי)

ירקות בקארי- המנה הקלאסית ההודית. קחו כל ירק שאתם אוהבים, הוסיפו לו את תערובת התבלינים (גאראם מסאלה) ונוזל מסויים- מים, חלב, חלב קוקוס ואפילו יוגורט ויש לכם מנה מקסימה וטעימה המזכירה ישר את הניחוחות המיוחדים של הודו
 
משך הכנה: 30 דקות   דרגת קושי: בינוני
 
חומרים :
2 כפיות זרעי כמון
2-3 בצלים חתוכים לרבעים
2-3 גזרים
2-3 תפו"א
1 ראש כרובית
100 גרם אפונה
100 גרם שעועית
ניתן להוסיף עוד ירקות כגון- שעועית, קולורבי, לפת, עגבניות ועוד
2-3 כפות גאראם מסאלה
 
אופן ההכנה:
בסיר גדול מחממים שמן או גהי ומטגנים את זרעי הכמון עד שמתחילים להשמיע קולות
פיצוץ, מוסיפים את הבצל עד שישחים קצת, מוסיפים את שאר הירקות לפי סדר הבישול- גזר, תפו"א, כרובית, אפונה ושעועית. ממשיכים לבשל עוד 5 דקות, מוסיפים את אבקת הגאראם מסאלה, מלח ופלפל שחור ומערבבים, אם לא מספיק התיבול של הגאראם מסאלה אפשר להוסיף עוד כורכום ופפריקה. מוסיפים מים עד לגובה הירקות וממשיכים לבשל על אש גבוהה. שהמים רותחים מנמיכים את הלהבה, כשהירקות רכים מגישים ללא הנוזלים כמנה עיקרית. ניתן גם לבשל מנה זו כמנה יבשה ואז מוסיפים מעט מאד מים ומבשלים על אש נמוכה עד להתרככות הירקות. אופציה נוספת היא לשנות את נוזל התבשיל בחלב קוקוס, יוגורט וכדומה.
 
קישור לאתר אינטרנט - Ananda
קישור לכרטיס העסק - לחץ כאן
 
חל איסור מוחלט להעתיק חומר מהאתר , חל איסור להעתיק/טקסטים ללא אישור מפורש מכותב המאמר, בנוסף יש לעדכן את האתר פרוסייטס בנושא ולקבל את אישורו, האישור ניתן בכתב ולא בע"פ.

חזור למאמרים

עודכנו לאחרונה

כרטיסי עסק חדשים

דבר העורך:

פרוסייטס שמה לעצמה מטרה להקים ברשת האינטרנט פורטל עסקים המספק כרטיסי עסק חינם ומקדמם ברשת האינטרנט ברמה גבוה, כך שאנשים ימצאו את כרטיסי העסק בחיפוש במנועי חיפוש, על מנת שכרטיסי העסק ייקודמו ברשת האינטרנט פרוסייטס משתמשת ביידע הרחב שקיים ברשותה ומכוונת בעיקר לקידום במנוע החיפוש גוגל שמהווה למעלה מ 95% החיפושים בישראל, בפתיחת כרטיס עסק אתה הלקוח מתבקש למלא את כל הפרטים והאפשרויות הקיימות בכרטיס העסק, ולעדכן את כרטיס העסק כל כמה ימים ( או שבועות) , בעזרת הידע שלנו בקידום ועדכון הכרטיס באופן שוטף הן באופציות הקיימות והן באופציות שמתעדכנות מפעם לפעם כרטיס העסק ישגשג, ובעזרתו גם העסק שלך, ביחד נדאג שאתה תרוויח. כרטיס העסק בפרוסייטס הינו כרטיס עסק דינמי וחינמי , כרטיס העסק קל לפתיחה , התחל בפתיחת כרטיס עסק על ידי לחיצה על הכפתור " כרטיס עסק חינם " בראש הדף, בשלב הראשון תתבקש למלא פרטים כללים אודות העסק לאחר שלב זה יהיה בידך שם משתמש וסיסמה לעדכון כרטיס העסק, כאשר תיכנס לעדכן את כרטיס העסק תבחין כי ישנם אפשרויות נוספות כגון: הוספת תמונות וידאו, מוצרים ושירותים וכו', כל קושי או שאלה שמתעוררת בזמן פתיחת כרטיס העסק פרוסייטס מזמינה אותך ליצור קשר עם הנהלת האתר ואלה ישמחו להעניק לך את מלוא תשומת הלב, פרוסייטס מאחלת ללקוחותיה עסקים פוריים.

למה לי לפתוח כרטיסי עסק ? ולמה בפורטל העסקים פרוסייטס

בפרוסייטס הבחינו כי לעסקים רבים יש קושיי באחזקת אתר וקושיי רב יותר לקדמו ברשת האינטרנט על כן פרוסייטס הקיימה אינדקס עסקים אשר בתכליתו הוקם לקדם עסקים, על מנת שלך יהיה קל פרוסייטס תשלח לך מייל אחת לכמה שבועות אשר תתבקש לבצע עדכון או הוספת אינפורמציה כזאת או אחרת, ברשת האינטרנט קיימת סטיגמה לאתרים שמספקים שרות פתיחת כרטיס עסק חינם, "פתח ושכח" פרוסייטס מבקשת באופן מפורש מהלקוחות לדאוג לעדכן את כרטיס העסק אחת לכמה ימים ( או שבועות ספורים ) על מנת שהקידום בכרטיס העסק יהיה מקסימאלי, כמו כן פרוסייטס תשמח לעזור בהקמת כרטיס העסק אם בכתיבת החומר ואם בהכנסת תמונות, ואף בבחירת מילות מפתח/תיאור העסק, אנו מלאי תקווה כי הצלחנו להעביר את מטרת האתר בצורה טובה, והבחנת שלא מדובר בעוד כרטיס עסק.

*פורטל עסקים/אינדקס עסקים פרוסייטס ראשית למחוק כרטיסי עסק על פי דעתה ורצונה בלבד וללא כל התחשבות בשום גורם בכל זמן ובכל עת.
תודה פורטל עסקים פרוסייטס.
קידום עסקים בפורטל העסקים על ידי כרטיס עסק

Copyright © 2007-2019 prosites.co.il . All rights reserved.
  -  
  -