face 2020-03-04 00:00:00
טיח תרמי: טיח תרמי נועד לשפר את איכות הבידוד של המבנה על-ידי אטימת המעטפת החיצונית שלו מפני קור וחום. כידוע, בידוד המבנה מביא לחיסכון בעליות החימום והקירור. טיח תרמי גם מאפשר לקירות לנשום ומסייע למניעת היווצרות לחות בתוך הבית. כדי לייצר טיח מסוג זה לרוב מוסיפים תערובות של פולימרים (חומרים סינטטיים שפותחו כדי ליצור בידוד) כמו, לדוגמה, פוליסטירן שמופיע לרוב בצורת כדורים זעירים (קלקר.) טיח תרמי עולה יותר מסוגים רגילים של טיח וגם דורש ידע מקצועי מיוחד מהקבלן המבצע. כדי להשתמש בסוג זה של טיח יש לפנות לקבלן טיח תרמי בעל רישיון לסוג זה של עבודה. למרות שמחיר טיח זה גבוה יותר יש לזכור שהשימוש בחומר חוסך את הצורך בלבנים תרמיות ומבטיח חיסכון לאורך זמן בכל הקשור להוצאות על חימום וקירור. יתרון נוסף של טיח תרמי הוא שחומר זה הוא בעל תכונות של בידוד אקוסטי כך שהמבנה גם זוכה באטימה (יחסית) לרעש חיצוני.
טיח אקוסטי: טיח אקוסטי משמש לבליעת רעש. גם בסוג זה של טיח מוסיפים חומרים ייעודיים. טיח אקוסטי יכול להכיל צמר סלעים (חומר שמיוצר מבזלת ומסלעים מינראליים,) מתכת (שמשמשת להולכת הקול שלא לכיוון פנים המבנה) או סיבי תאית. לעיתים מבלבלים בין טיח תרמי ובין טיח אקוסטי כיוון שלשני סוגי טיח אלו ישנן תכונות משותפות: טיח תרמי מסייע לבידוד אקוסטי ולהיפך. עם זאת ישנם סוגים של טיח שמיועדים ספציפית לאחת משתי המטרות.
טיח אקרילי, טיח מינראלי: בעוד טיח רגיל הוא טיח שמיוצר על בסיס מינראלי (חול, מלט ומים,) טיח אקרילי מיוצר על בסיס חומרים סינטטיים – פולימרים מסוגים שונים בהתאם לתכונות הנדרשות. ישנם יתרונות וחסרונות לשני סוגים אלו של טיח ולא תמיד יש הסכמה איזה מהסוגים עדיף על השני, מי עמיד יותר ומי גמיש יותר (דהיינו בעל יכולת אטימה גבוהה יותר.)
טיח דקורטיבי: טיח דקורטיבי יכול להיות או מינראלי או אקרילי. הוא משמש לא רק לציפוי הקיר אלא גם ליצירת מראה וסגנון ייחודיים. טיח דקורטיבי מופיע במגוון רחב של צבעים ומרקמים כך שניתן לבחור את הסגנון ההולם את עיצוב הבית: בית בעיצוב עתיק או בית בכיסוי דמוי אבן או (כמעט) כל מה שעולה על הדעת. שימוש נכון בסוג זה של טיח מבטיח מראה מסוגנן וייחודי לבית, גם מבפנים וגם מבחוץ.
טיח ירוק: לא מדובר בסוג של טיח שצבעו ירוק אלא בסוג של טיח שהינו ידידותי לסביבה – טיח אקולוגי. זהו טיח שמיוצר מחומרים שאינם מזיקים לסביבה לא בזמן הייצור שלהם ולא בזמן השימוש בהם. דוגמה לסוג טיח זה הוא טיח העשוי מחרסית – הוא עשוי מחומרים טבעיים בלבד. ואם מדברים על אקולוגיה: טיח מבודד, כפי שהוזכר לעיל, תורם גם הוא למאבק על איכות הסביבה ונגד ההתחממות הגלובלית. מנקודת ראות זו, כל טיח מבודד הוא גם טיח ירוק.
טיח לשימור מבנים עתיקים: כאשר ניגשים לשפץ או לשמר מבנים עתיקים, אי-אפשר להשתמש בסוגי טיח מודרניים. הסיבה איננה רק אסטטית – הרצון לשמר את המראה העתיק – אלא בעיקר מעשית. טיח על בסיס צמנט אינו מתחבר היטב עם חומרי הבנייה הישנים כמו כורכר ואבן. בשימור מבנים משתמשים בסוגים של טיח שנעשה כמו בעבר על בסיס חומרים כמו סיד וגבס.
חזור למאמרים
טיח הוא חומר כל-כך שכיח בחיינו שאנחנו שוכחים לעצור לרגע כדי להבין במה מדובר.
מצוקת הדיור העגומה בישראל העלתה על נס את הצורך והשימוש בשירותי בניה קלה.
גרבו - ידית ואקום חשמלית נטענת למשקלים גבוהים והרמת שטחי פנים מחוספסים
טיח, זה לא הדבר הזה עם אבק ושפריץ? מסתבר שכבר לא. תחשבו יותר לכיוון של דפי כרומו ומעצבי פנים.
חיפוי קירות באריחי בטון אדריכלי הוא אחד מכלי העיצוב הפופולריים ביותר בשנים האחרונות.
בניית מבנים ניידים היא פתרון מעולה ליצירת בית חלומות במחיר נורמלי וסביר לחלוטין. המירוץ אחר הדירה, א...