שיטת טיפול בתנועה עשתה עלייה לישראל ממש כמו שיטות אחרות דומות מארה"ב בעזרת רקדניות ששיתפו פעולה עם פסיכולוגים ופסיכיאטרים וגורמים נוספים המטפלים בבריאות הנפש. כמו כן, מניסיונות שנעשו בבתי חולים לבריאות הנפש גילו כי הריקוד ובתוך כך התנועתיות שבו עוזרים להרגיע התנהגויות קיצוניות ופסיכוטיות. כך הלכה והתפתחה שיטת הטיפול בתנועה וכיום ניתן לטפל לא רק במבוגרים אלא ובעיקר אצל ילדים הסובלים מבעיות פסיכולוגיות על רקע רגשי ועוד בעיות מגוונות ופחות קיצוניות.
מרבית האוכלוסייה הפונה לטיפול בתנועה הינם הורים לילדים קטנים ובני נוער מתבגרים הסובלים מבעיות קשב וריכוז, בעיות רגשיות, בעיות מוטוריות, קשיי שפה , קשיי הסתגלות, קושי בתקשורת בחברה, ילדיםהיפר אקטיביים וילדים עם בעיות דידקטיות אחרות .
יש שמעדיפים לנוע במקום לדבר
אצל מבוגרים ואצלילדים רבים ישנו קושי לשבת על ספת פסיכולוג ולשטוח ולדבר בפניו על הבעיות המציפות אותם בין אם הם קוגניטיביות או נפשיות. בתוך כך מאז שהאחרונים גילו את ערכו וייעודו של טיפול בתנועה והשלכותיו הטובים ישנה אוכלוסייה שמעדיפה לנוע במקום לדבר ובתוך כך בעצם משחררת את המחסומים והקשיים שלה.
כאמור תוך כדי תנועה ניתן להתרשם כי גם מבוגרים וגם ילדים אשר מטופלים בדרך אלטרנטיבית זו מתחילים להיפתח ומדברים בסופו של דבר על הקשיים תוך כדי תנועה. יש משהו משחרר בתהליך הריקוד והתנועתיות של הגוף אודות לאנדורפינים שמשתחררים בניגוד לישיבה על ספת
פסיכולוג קליני שלעיתים מהווה סוג של איום על הילד או המבוגר.
כל הילדים קופצים רוקדים
משפט הפותח את השיר של להקת "שוטי הנבואה" כנראה בישר על היכולת של הקפיצה אצל ילדים קופצים לאושר, שמחה ושחרור מועקות וקשיים פסיכולוגיים. טיפול בתנועה משלב הרבה קפיצות משום שילדים אוהבים לנוע באוויר - ואין זה משנה את סוג הקפיצה בין איטית או מתפרעת הכול מותאם לפי רצונו של הילד וקצב התנהלותו הפנימית.
טיפול בתנועה הנו רב גוני וניתן לטפל ביחידות או בקבוצה. מערכת החינוך משלבת במסגרת תכניות חינוך בית ספריות ובתוך כך ניתן לזהות בעיות של התעללות בילדים, בעיות התנהגות שונות ובתוך כך דיווח ליועצות הבית ספריות להמשך טיפול .
לסיכום: דרך טיפול בתנועה נוכל לגלות ולמצוא את הצרכים שלנו. נרפא תחושות ורגשות מן העבר וההווה לא נעימים שמופנמים בתוכנו. בתוך כך יכולת התנועה אינה משקפת את הריפוי בין מטופל לאחר אינכם חייבים להיות רקדנים או חובבי ריקוד אלא פשוט להתחבר אל המטפל או המטפלת ולקבל כלים כיצד להתמודד עם רגשות שליליים, חרדות, ספקות ודפוסי התנהגות שליליים.
אודות:
רשת "בקשר לטיפול" מחברת בין אנשים המחפשים פסיכולוג או פסיכולוגית לצורך טיפול פרטני או אף
טיפול זוגי אך חסרה להם המלצה טובה על דמות טיפולית מתאימה, אמינה ומוסמכת, הנמצאת באזור המועדף. ההתאמה נעשית חינם בשיחת טלפון ע"י שרונה המכירה היטב את כל המטפלים.