מהי טראומה? טראומה היא מצב מצוקה נפשי ופיזי כאחד. נסביר זאת כך, האם קרה לכם פעם שנבהלתם כל כך עד שהגוף שלכם קפא בהלם? ודאי שכן. יחד עם זאת, לאחר כמה דקות, כשראו שאין ממה להתגונן, חזרו הגוף והנפש שלכם למצבם הרגיל.
במצב של טראומה, הגוף והנפש אינם חוזרים למצב הרגיל אלא נשארים "תקועים" בתחושת הדריכות, הפחד והמגננה. מצב זה משפיע על כל המערכות בגוף וגורמת לאי תפקוד תקין אצל מי שסובל מטראומה.
באמצעות תרגילים של דמיון מודרך ושיטת NLP, ניתן להתגבר על כל סוגי הטראומות.
סוגי טראומות
כולנו, במהלך חיינו, נתקלים בטראומות בווליום כזה או אחר. מוות של חבר קרוב, של חבר משפחה, פציעה חמורה, הליכה לאיבוד, הלם קרב, מחלה ממושכת וכו`. טראומות אלה משאירות חותם וצלקות בנפשנו וגופנו, וברגע מסוים עלולות להתעורר ולסכל פעולות רגילות לחלוטין. זו הסיבה מדוע אנשים שסובלים מהלם קרב, למשל, לא יכולים לתפקד כראוי. הגוף נמצא במצב של טראומה תמידית.
הטראומה יכולה להתבטא במגוון תחומי חיים - נדודי שינה, פחד גבהים, חרדתיות, הפרעות אכילה, הפרעות מין וכדומה.
לטפל בטראומה בטיפול קצר מועד
מטופלים הסובלים מטראומה אשר מפריעה להם בתפקוד היום יומי יכולים לפנות לעזרה של פסיכולוגים ומטפלים למיניהם. דמיון מודרך, במובן זה, נכנס תחת הקטגוריה של טיפול קצר מועד ומתאים בדיוק לנפגעי טראומה.
טיפול בדמיון מודרך, בניגוד לטיפול אנליטי למשל, לא חוזר אל הילדות ומנסה לרפא את הטראומה משם, אלא תוקף את הטראומה במובנה הנוירולוגי, דרך המוח, דרך הדימויים, דרך המנגנון הפיזי והנפשי.
בשילוב עם שיטת NLP מדובר על כלי טיפול מעולה אשר הוכיח ומוכיח את עצמו שוב ושוב.
כיצד זה מתרחש
הן פרקטיקת דמיון מודרך והן פרקטיקת NLP שמות דגש על דימויים והחלפתם במוחם של המטופל. במהלך תרגילי NLP עובר המטופל תהליך של החלפת עולם הדימויים והמושגים הקשורים ישירות לטראומה ועל כן מפעילים את תחושת הטראומה לעתים כה קרובות, בדימויים אחרים, טובים יותר ומחזקים יותר.
המטפל בשיטת NLP עבר קורסים מקצועיים של התחום ועל כן יודע לזהות את המפה הייחודית לכל אדם, מפה אשר מקשרת בין חושים, דימויים, שפה ותפיסת מציאות. על ידי זיהוי המפה המדויקת של המטופל, ניתן גם לשנות אותה.
לאחר תרגילים אלה, המטופל עובר הרפיה מוחית באמצעות דימיון מודרך ובה הוא לומד להקיף את השינוי בדימויים מחזקים וחיוביים אשר מקבעים את המזור והריפוי במוחו של המטופל.
כמובן שנדרשים מספר טיפולים, עד שנה לערך, על מנת לעשות את השינוי המיוחל ולצאת ממצב הטראומה אל תפקוד רגיל ומשוחרר מכאב.