face 2025-03-26 08:42:31
יש מטבחים שנראים כמו חלום – דלתות עץ בגוון מושלם, אי רחב באמצע, חיפוי נוצץ על הקיר – ובכל זאת, משהו בהם פשוט לא עובד. אולי אין איפה להניח את הסיר הרותח, אולי צריך לפתוח שלוש מגירות כדי למצוא כף עץ אחת, ואולי כל בישול מרגיש כמו מבצע לוגיסטי.
הסיבה לכל אלו היא תכנון לא מדויק. לא מדובר בעיצוב או חומרים – אלא בחלוקה נכונה של החלל, שאיננה מתחשבת רק במראית עין אלא גם בהרגלים, בצרכים ובשגרה שלכם.
לפני שמתאהבים בפרזנטציה של אי מרשים או צבע טרנדי לארונות, כדאי לעצור ולחשוב – כמה מבשלים בבית? האם המטבח פעיל בכל יום או רק בסופי שבוע? ומי בעיקר משתמש בו? התשובות לשאלות הללו יכתיבו את הבסיס של כל ההחלטות הבאות.
חשוב גם לשקלל את המקום שצריך עבור כל אותם כלי מטבח שצוברים בארונות, החל מקופסאות פלסטיק וסכינים מקצועיים, ועד לאביזרי אפייה שמתארחים בארון פעם בעונה. מטבח שלא מתחשב בכמות ובסוג הכלים פשוט לא יעמוד בעומס.
אחת מהטעויות הנפוצות ביותר בתכנון היא פיזור לא הגיוני של התחנות המרכזיות. המרחק בין הכיור, הכיריים והמקרר צריך לאפשר תנועה נוחה, קצרה וזורמת – בלי שמישהו אחר יצטרך לזוז כדי שתוכלו לשטוף עגבנייה.
ברגע שהמרחקים האלה לא מאוזנים, כל פעולה קטנה נמרחת על פני זמן ומאמץ מיותרים. תכנון נכון של השלישייה הזו הוא הבסיס למטבח שעובד עבורכם ולא נגדכם.
אחסון במטבח הוא אמנות בפני עצמה. מגירות עמוקות שמתגלגלות החוצה, ארונות פינתיים עם קרוסלה פנימית, תאים ייעודיים לבקבוקי יין או תבלינים – כל אלו לא רק חוסכים מקום, אלא גם שומרים על סדר ונגישות.
לפעמים פריט אחד קטן כמו תבלינים שנשכחו מאחור יכול לגרום לתסכול שמצטבר. כשכל דבר במקומו – הבישול נעשה בנחת, בלי חיפושים מיותרים.
גם המטבח המעוצב ביותר לא ישרוד את מבחן הזמן אם אין בו מקום אמיתי להכין בו אוכל. לכן חשוב לוודא שיש מספיק מרחב פנוי בין הכיור לכיריים, מקום להניח קערה או לחתוך ירקות מבלי שהבלנדר, קומקום או טוסטר יפריעו.
מטבח עם משטחי עבודה שמתוכננים היטב פשוט מאפשר זרימה טבעית של הפעולות – חיתוך, שטיפה, בישול, הגשה.
כמה שקעים יש ליד האי? האם יש תאורה ממוקדת מעל אזור החיתוך? ומה לגבי נקודת חשמל למכונת הקפה? הפרטים הקטנים האלו אולי נראים טכניים בשלב התכנון, אבל הם אלה שיקבעו את הנוחות לאורך שנים.
ברגע שצריך להתחיל לחבר כבלים מאריכים או להסתמך על תאורת תקרה כללית – מתפוגג הקסם ומתחילה ההתעסקות המיותרת.
לסיכום, המטבח הוא לא רק חלל בבית. הוא זירה פעילה מלאה בריחות, תנועה, רגש וזיכרונות - וכשהוא מתוכנן נכון, הוא תומך בכל זה והופך למקום שנעים להיות בו לא רק ביום שבו הוא גמור, אלא בכל יום שבא אחריו.
חזור למאמרים
פרגולות מאלומיניום הן למעשה מבנים קלים המשמשים להצללה או כמחסה מפני שמש וגשם.
האם להזמין נגר פרטי, נגר אומן, או ללכת לחפש פריט ריהוט מוכן באיקאה, הום סנטר או חנויות ריהוט אחרות כ...
חלוקת גובה מגירות מטבח היא לא תמיד סטנדרטית ולכן תוכלו למצוא מגוון גדול ושונה של מגירות מטבח
אחד הדברים המדהימים ביותר שיש בעיני זה בעלי מקצוע בישראל, האנשים הללו עובדים כל כך קשה וזוכים לכל כך...
מחירו של ארון מטבח מושפע ממספר משתנים משמעותיים. במרבית המקרים ניתן למצוא אצל מפרסמים מחירים למטר רץ...